Hasat
edilen zeytinler boylarına göre ayrılmak üzere zeytin eleklerinde elenir
(zeytin boylama makinesi)
Elenen
zeytinlerin iri olan kısımları sofralık zeytin, küçükleri ise yağlık
zeytin olarak ayrılır.
Yağlık
zeytinler fabrikaya girmek üzere bir hazneye dökülür ve zeytinin
zeytinyağına dönüşme serüveni başlamış olur.
Bir bant
aracılığıyla harekete başlayan zeytinler yolda bir aspiratör sayesinde dal
ve yapraklarından ayrılır.
Ardından
yıkama bölümüne geçen zeytinler burada güzelce yıkanarak kırıcılara doğru
yol alır.
Zeytin
kırıcılarında doğal olarak hamur haline gelen zeytinler yoğrulmaya
bırakılır. Yoğurma işleminde kıvama gelen zeytinlerden, zeytinyağı artık çıkmaya
hazırdır.
Zeytinlerden
elde edilen zeytinyağı, artık çelik tanklarda dinlenmeye bırakılacaklardır.
Dinlenen
zeytinyağı filtre edilerek, şişelenir ve sofralarımıza vazgeçilmez
lezzetlerini ve sağlığını sunar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder